Som student på skolan eller universitetet, som måste komma ihåg Shakespearean citat, är Einsteins relativitetsteori eller ekonomiska principer svårt redan utan att försöka organisera ditt akademiska ansvar också. En akademisk tidskrift, som liknar en skoldagbok, kan ta lite stress och krångel ur ditt liv genom att se till att du klarar ditt ansvar för skolan bättre.

Vad är en akademisk dagbok?

För de som undrar vad en akademisk dagbok är förstår nog att dessa tidskrifter är utformade för att hjälpa studenter som deltar i ett universitet att registrera allt från avhandlingens idéer och Calculus-formler till antecka studenttiden och dess kurser.

Akademiska tidskrifter kan vara reflekterande och du kan använda dagboken för att skriva om dina känslor och tankar om ett visst ämne du studerar. Akademiska dagböcker är också användbara för att hantera tid, hålla reda på läxor och skapa studiehandböcker. Så genom att skriva en akademisk dagbok glömmer du aldrig en läsuppgift för kursen. Du kommer att ha bättre möjlighet att hålla en läxa och den kommer därför inte att förfalla i sista minuten. Att behöva dra en all-nighter är aldrig kul, är det? Skaffa dig en akademisk dagbok och du kommer att vara motiverad för att avsluta arbetet mycket tidigare.

Exempel på akademiska tidskrifter

  • Medan den vanligaste användningen av en läsårs dagbok är att organisera dina akademiska uppgifter, kan det ta på sig många former och tjäna många syften. Det gör dem mångsidiga och hjälpsamma.
  • Dagboken kan logga klassrumsupplevelser. Till exempel kan du skriva journalposter om din tid i laboratoriet för kemi-klassen, dina erfarenheter att sätta ihop ett grupp projekt för ekonomiklassen eller hur du utför forskning för en avhandling i litteraturklassen.
  • Ett annat praktiskt exempel på en akademisk dagbok är en som används för att behålla kursmaterialet. Medan du kanske tror att du kan komma ihåg varje liten sak som kastas på dig kan du genom dagboken hålla koll på vad du har fått höra.
  • En dagbok kan också hjälpa till med inspelning av idéer för vissa klasser. Tänk dig att du måste skriva en uppsats av en berömd poet. Medan du äter lunch dyker det upp en idé för en avhandling i ditt huvud. Om du har din akademiska dagbok med dig kan den idén skrivas ner och det kommer inte att försvinna.